2012.03.01.
12:22

Írta: Blakawt

trópusi betegség

Az egyik haverunkat hazareptette a biztosító, miután kiderült, hogy valami durva vérfertőzéssel terjedő vírusos Hepával diagnosztizálták (főleg ismételt anális szex és közös tűhasználattal terjed). Miután legjobb tudomásunk szerint egyedülálló erősen absztinens életet él az élet minden területén eléggé sokkoló volt a hír számunkra. Gondolom neki, mint önmaga legjobb ismerője meg annál is inkább.

A biztosító nem sokat pöcsölt és a diagnózis harmadnapján már repült is Angliába. Ott aztán a londoni laborok negatív tesztet hoztak. Pontos diagnózis még nincs, de már jól van a barátunk, lassan jön vissza a trópusi éghajlatra.

***

Irtam, hogy a helyieknél akkor néznek 'beavatottnak' ha már jártál vidéken és jóízűen eszed a kajájukat. No, hát az expat kommunában szerintem meg akkor cserélik le a turista vízumod, ha legalább egy gyenge tifuszod vagy maláriád volt. Az öregek tábortűzénél meg már csak valami tavi férges és kígyóharapásos sztorikra kíváncsiak.

***

Négy hónap, tyű bazmeg 4 hónap, után most vagyok először beteg, ha a helyiek mosatlan zöldsége/csirkéje okozta gyomorrontásokat nem számítjuk. Az egész egy gyenge fej és torokfájással indult, amit egyregyakoribb köhögés és orrfolyás követett. Már három napja pedig egy szabályos téli megfázás minden tünetét produkálom. Vélhetően az egyik túllégkondizott éjjelen kaphattam el az itt csak a legtehetősebb réteget sújtó betegséget. Echinácia és teakúrát írtam fel magamnak, ősi magyar gyógymód szerint, de ha nem múlik el a héten, akkor lehet, hogy felkeresem a helyi sámánt. Tuti, hogy a sámán sem írna fel nekem még egy olyan gusztustalan növénykivonat placebót, mint az echinacea cseppek.

Szólj hozzá!

Címkék: betegseg

A bejegyzés trackback címe:

https://badbadwan.blog.hu/api/trackback/id/tr104267901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása